Probeer Pro gratis
Kies aan taal

Offline opslaan van routes en kaarten

Signaalbereik en internetverbinding in afgelegen gebieden zijn nooit zeker. Het is meestal op deze afgelegen plaatsen dat we de grootste behoefte hebben om onze locatie te controleren. Dit probleem is opgelost met de offline kaartfunctie op onze app. Download eenvoudig routes en kaarten en krijg op elk moment toegang tot jouw inhoud zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

Offline routes opslaan

Telkens wanneer een route wordt gedownload, wordt de informatie offline opgeslagen. Dit omvat het relevante kaartfragment waarop de route is aangegeven, evenals alle beschrijvende teksten, details en media.

Om een route offline op te slaan, selecteer je het menu-item "Downloaden" in de onderste balk op de detailpagina van de route.

Goed om te weten: Als je een route offline hebt opgeslagen, zijn alle gegevens beschikbaar om de navigatie voor deze route offline te gebruiken


Offline kaarten opslaan

Naast afzonderlijke routes kun je ook hele delen van de kaart offline opslaan. Selecteer gewoon het gewenste gebied door de kaart erheen te bewegen en in te zoomen. Zodra je jouw selectie hebt gemaakt, tik je op het 'download'-symbool in de rechterbovenhoek.

Opmerking: Het symbool verschijnt pas als je ver genoeg hebt ingezoomd. De maximale grootte van een enkel kaartfragment bij het downloaden is ongeveer 40 x 40 km. Je kunt echter zoveel kaartfragmenten opslaan als je wilt. Overlappende gebieden worden niet twee keer gedownload en je zult de overgangen niet opmerken wanneer je de kaart bekijkt.

 

Je hebt twee opties bij het downloaden van 40 x 40 secties van de topografische kaart:

  • Je kunt alle zoomniveaus downloaden, maar dit zal meestal veel meer opslagruimte vergen.
  • Je kunt downloaden met gereduceerde zoomniveaus. Niet alle zoomniveaus zullen worden opgeslagen, maar dit zal minder opslagruimte in beslag nemen.

Belangrijk: Om offline te navigeren is het niet voldoende om het kaartfragment offline op te slaan. Je moet de hele route downloaden, zoals beschreven in de paragraaf hierboven.


Waar is alles opgeslagen?

Je kunt alle gedownloade routes en kaarten vinden op jouw profielpagina onder "Instellingen" gevolgd door "Downloads" voor iOS of "Opslagbeheer" voor Android.

Je kunt gedownloade inhoud ook verwijderen. Om dit te doen, tik op de gewenste inhoud en tik vervolgens op de prullenbak icoon (Android) of duw de inhoud naar links en druk vervolgens op "Verwijderen" (iOS).

Gedownloade routes en kaarten nemen ruimte in op jouw toestel. Hoeveel hangt af van de grootte van het geselecteerde kaartfragment. Voordat je gaat downloaden, moet je ervoor zorgen dat je genoeg vrije ruimte hebt en een stabiele internetverbinding.


Beheren en herstellen van opgeslagen inhoud

Waarschuwing: kaarten en routes die je offline hebt opgeslagen, worden verwijderd zodra je uitlogt uit de app. Deze kunnen echter gemakkelijk worden hersteld. In de map "Downloads" kun je huidige en eerdere gedownloade inhoud bekijken en beheren.

De inhoud die momenteel offline beschikbaar is, is gemarkeerd met een vinkje. Als er inhoud in de lijst staat die je weer offline wilt gebruiken, download deze dan opnieuw door op het kleine pijltje naar beneden rechts van de vermelding te tikken, of open de lijstvermelding in de detailweergave → download. Je ziet ook de naam, grootte en andere details over de inhoud, en je kunt het helemaal uit je profiel verwijderen.

 

 


Tips voor het gebruik van je gedownloade inhoud

Om het meest uit de inhoud die je offline hebt opgeslagen te halen, moet je de app loskoppelen van het internet via de 'offline modus'. Anders zal de applicatie blijven proberen de kaart via internet te laden, wat de structuur van de offline inhoud ernstig kan verstoren.

De 'offline modus' gebruiken betekent ook dat je je toestel niet volledig van het internet hoeft los te koppelen. De modus kan worden geactiveerd door te tikken op het menu met drie puntjes rechtsonder op de kaart → "Offline modus" → "Offline modus activeren". Wanneer de modus is geactiveerd, verschijnt er een naar beneden gerichte pijl met een groene stip op de kaart. Je kunt de offline modus ook uitschakelen met dit pictogram.

Opmerking: Als je problemen met de gedownloade kaart opmerkt, zoals ontbrekende of onscherpe tegels, moet je de download verwijderen en opnieuw downloaden.


Aangeraden om te lezen

Benefit from professional outdoor maps, offline saving, exclusive discounts and offers and more!