Probeer Pro gratis
Kies aan taal

Outdoor sport padennetwerk

Onze digitale padennetwerken geven je een nauwkeurig virtueel overzicht van de officiële paden die voor jouw sport zijn uitgezet. Profiteer van hun indeling en bereken de route die het beste bij je past.

Hoe is het padennetwerk gemaakt?

Iedereen profiteert graag van een goed onderhouden en goed bewegwijzerd wegennet. Voordat een dergelijk netwerk tot stand kan worden gebracht, moet een plan worden opgesteld en goedgekeurd door vertegenwoordigers van bestemmingen, exploitanten en planbureaus, alsmede eigenaars en gespecialiseerde verenigingen.

 

Trails worden alleen onderdeel van een officiëel netwerk als:

  • Ze geschikt zijn voor dergelijk gebruik op basis van professionele en officiële afspraken.
  • Alle juridische aspecten in aanmerking zijn genomen en zij door de eigenaar zijn vrijgegeven.
  • Het gebruik ervan voor bepaalde activiteiten geen gevolgen heeft voor het natuurbehoud.
  • Hun kwaliteit de beste ervaring biedt aan de gebruikers. zij zinvol zijn voor het lokale toerisme.

Bewegwijzering van het padennetwerk

Zodra alle partijen het eens zijn over het padennetwerk, moet het worden bewegwijzerd.

Als algemene regel geldt dat het eerste netwerk dat wordt aangelegd, bestemd is voor wandelen. Dit netwerk dient namelijk ook als basis voor andere voetgangersactiviteiten zoals joggen, trailrunning, nordic walking, winterwandelen of bergbeklimmen.

Als er andere activiteiten ( b.v. fietsen of paardrijden) bijkomen, moet het bestaande netwerk worden uitgebreid met nieuwe routes, zodat er geen conflicten ontstaan.


Padennetwerken komen online

Het digitale padennetwerk is het complete, virtuele beeld van alle bewegwijzerde routes.

Om zo nauwkeurig mogelijk te zijn bij het samenstellen van onze kaarten en het padennetwerk, baseren wij ons op geografische gegevens van officiële instanties en werken wij nauw samen met onze lokale toeristische partners.

De wegennetwerken voor individuele activiteiten (wandelen, fietsen, mountainbiken, wintersport of paardrijden) worden samengesteld als een subcategorie van het totale netwerk in een regio om de gebruiker te voorzien van relevante informatie die hij nodig zou kunnen hebben voor zijn specifieke activiteit.


aangeraden om te lezen

Benefit from professional outdoor maps, offline saving, exclusive discounts and offers and more!