Probeer Pro gratis
Kies aan taal

Welke informatie moet je vermelden wanneer je een route publiceert?

Naast de geometrie van de route, afslag-voor-afslag aanwijzingen en afbeeldingen, zijn er nog andere manieren om jouw route te verrijken en deze nog informatiever te maken.  

Belangrijkste gegevens

 • De duur van de route: Hoewel de duur automatisch wordt berekend op basis van de geometrie, kan deze ook handmatig worden ingevoerd om rekening te houden met andere factoren (en indien nodig worden afgerond).
 • Stijg- en daalmeters: Deze twee invoergegevens worden automatisch berekend op basis van het hoogteprofiel. Je kunt ze ook handmatig bewerken.
 • Hoogste en laagste punten: Deze twee waarden worden ook automatisch berekend aan de hand van het hoogteprofiel en kunnen ook handmatig worden bewerkt.
 • Startpunt en bestemming: Deze informatie moet overeenkomen met jouw routebeschrijving en zo nauwkeurig mogelijk zijn. Voor een rondreis zijn het begin- en eindpunt uiteraard identiek.

extra informatie

 • Veiligheidsinformatie: Zijn er dingen langs de route waar je speciaal op moet letten? Dit is de juiste plaats om te waarschuwen voor blootgestelde delen, gevaren en seizoensgebonden bijzonderheden.
 • Uitrusting: wandelschoenen, regenjack of klimspullen? Het is altijd nuttig advies te geven over de belangrijkste uitrustingen die anderen moeten meenemen.
 • Tips, hints en links: Andere nuttige tips om te delen met je mede outdoor enthousiastelingen zijn onder andere zaken als openingstijden en toegangsprijzen.

Om er te komen

 • Openbaar vervoer: Je moet enkele gegevens verstrekken over de bereikbaarheid van het gebied per bus of trein. Overweeg de naam van de dichtstbijzijnde bushalte en het dichtstbijzijnde treinstation op te geven, evenals relevante diensten. De vertrektijden moeten worden vermeden, aangezien deze regelmatig veranderen! Je kunt ook jouw route op dit punt markeren met de officiële aanduiding "Bereikbaar per trein en bus".
 • Aanpak: Als je met de auto bent gekomen of weet hoe je met een eigen voertuig bij het beginpunt van de route kan komen, moet je proberen een korte beschrijving te geven. In dit geval is de dichtstbijzijnde afrit van de snelweg of het wegnummer bijzonder nuttig voor de oriëntatie.
 • Parkeren: Aangezien anderen na aankomst met de auto zullen moeten parkeren, dien je jouw ervaringen te delen met betrekking tot het aantal beschikbare parkeerplaatsen en de eventuele kosten die hiervoor in rekening worden gebracht.

Ook

 • Opmerkingen (intern): Dit zijn persoonlijke aantekeningen en worden niet gepubliceerd.
 • Tagging - Speciale kenmerken en classificaties: Hier heb je de kans om de belangrijkste kenmerken van de route weer te geven, zoals bijvoorbeeld of het een 'rondreis' is, 'gezinsvriendelijk' is of 'toegang voor gehandicapten' biedt. Gebruikers kunnen ook direct op deze criteria filteren bij het zoeken naar routes en door ze op te nemen, vergroot je dus de zichtbaarheid van jouw route. Vergeet echter niet dat het geven van onjuiste informatie kan leiden tot negatieve beoordelingen en slechte ratings. Dit betekent dat routes die worden aangeduid als "toegankelijk voor gehandicapten", bijvoorbeeld, geen obstakels mogen hebben voor rolstoelgebruikers.

Aangeraden om te lezen