Kies aan taal

De Tochtenwiki app voor Android en iOS

De Tochtenwiki heeft een nieuwe verbeterde app en abonnementsmodel. Je kunt gemakkelijker je tochten vinden, plannen en opslaan en hebt toegang tot meer dan 145.000 tochten wereldwijd. Download nu de nieuwe Tochtenwiki app voor Android en iOS.

Plan eenvoudig je tocht

Foto: NKBV

Je kunt kiezen voor een bestaande tocht of zelf een tocht plannen. Plan in de website of in de app en de twee platformen synchroniseren automatisch je account. Stel eenvoudig het start- en eindpunt in, zodat de app een route kan kiezen (dagwandeling, huttentocht, etc). Die route kun je op elk moment aanpassen.

 

Naast het automatische uitstippelen van routes, kan het GPX-spoor nu ook vrij worden gepland in ononderbroken terrein.

 

In de bergen is de ontvangst van internet op je mobiel soms zeldzaam. Of erg duur. Maak je geen zorgen, want met de Pro en Pro+ heb je daar geen last van. Alle kaartproducten en -inhoud worden direct via de app offline op je mobiel opgeslagen en zijn daardoor altijd beschikbaar. 

 

Altijd reisinformatie op zak

Er zijn duizenden tochtbeschrijvingen te vinden in de Tochtenwiki: van dag- tot hutten- en meerdaagse tochten en een breed aanbod van klimgebieden. Met de Tochtenwiki-app heb je toegang tot foto’s, gedetailleerde tochtbeschrijvingen, kaarten en nog veel meer.

Hoogwaardige kaarten

Afhankelijk van het abonnement dat je gebruikt, kun je op de app kaarten zowel online als offline gebruiken. Met de app heb je toegang tot:

  • OpenStreetMap
  • Outdooractive kaart
  • Topografische kaarten
  • Kaarten van de Alpenverenigingen

 Lees meer over de kaarten in de Tochtenwiki

OpenStreetMap, Outdooractive kaart en Swisstopo kaart Foto: Marketing en Communicatie, NKBV

Neem GPS-tracks op

Neem je eigen tocht op met je GPS tracker en upload hem later in de Tochtenwiki. Je kunt ook foto’s opslaan in de tocht. En voor liefhebbers van grafieken en statistieken zijn er hoogteprofielen, stijg- en dalingshoogtemeters, online nabewerking en nog veel meer. 

Vind eenvoudig een tocht

Foto: Marketing en Communicatie, NKBV

In de oude app kon je niet gemakkelijk een plaats of tocht zoeken. Daar is verandering in gekomen. Veel objecten als plaatsen, hutten en toppen kun je nu eenvoudiger vinden. Zoek bijvoorbeeld op berggebied, alm, berghut, plaats, regio of accommodatie. Zodra de resultaat is geopend, kun je onmiddellijk beginnen met het verder zoeken naar tochtbeschrijvingen, actuele condities of hutgegevens, evenals je eigen routeplanning.

 

"Zoeken in dit gebied" - de nieuwe snelle zoekactie

Vanuit de kaartweergave zoek je naar tochtbeschrijvingen, condities en hutten. Open een van de categorieën en er wordt automatisch een filter geopend.