Probeer Pro 30 dagen gratis
Kies aan taal

5 tips over het plannen van je eigen tocht

1.       Bewerk de GPS-tracks
Als je je tocht hebt vastgelegd met een GPS-apparaat, geüpload en toegevoegd aan je tocht, dan ben je nog niet klaar. Het is zelfs        beter als je de verschillende soorten paden bewerkt en deze aan je reis aanpast. Op deze manier kunnen alle gebruikers de tocht        gemakkelijker beoordelen en beslissen of de tocht geschikt is voor hen.

 

2.       Geef altijd de terugweg aan
Het is belangrijk dat je ook de terugweg vermeld. Dat is de enige manier om ervoor te zorgen dat de automatisch berekende gegevens van een tocht correct zijn. Anders wordt de lengte, het hoogteprofiel en de duur van de tocht alleen berekend voor de buitenkant, waardoorde beoordeling van de tocht verkeerd is. Als het startpunt hetzelfde is als de bestemming, wordt het identieke hoogteprofiel weergegeven.

 

3.       Geef een duidelijke titel
Het is het beste om de tocht te voorzien van een duidelijke titel - en niet alleen "Tochtplanning van dd.mnd.yy (datum)". Op die manier is je tocht makkelijker te vinden door anderen. Het beste wordt een combinatie van plaats en bestemming bekeken; "Westerwald-Steig".

 

4.       Voeg altijd een afbeelding toe
Afbeeldingen zijn heel nuttig en geven goed de sfeer van de tocht weer. En mooie foto's ontlokken met name de honger naar meer. Bovendien geven afbeeldingen een eerste indruk van hoe de tour werkelijk is en helpen ze bij het vinden van een geschikte tocht.

 

5.       Vul alle tekstvakken in
In het algemeen moeten tekstvakken worden ingevuld. Alleen uitgebreide en volledig beschreven tochten bieden toegevoegde waarde en worden gemakkelijker gevonden door zoekmachines en filters. 

LogoNKBV
Verantwoordelijk voor deze inhoud
NKBV  Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers