Probeer Pro gratis
Kies aan taal
Plan je tocht hier naartoe
Historische plekjes

Oude binnenstad van Monschau

Historische plekjes · Eifel · 411 m · Vandaag open
Verantwoordelijk voor deze inhoud
Eifel Tourismus GmbH Geverifieerde partner  Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Idyllisches Fachwerk in Monschau
    Idyllisches Fachwerk in Monschau
    Foto: Dominik Ketz, CC BY-SA, Eifel Tourismus GmbH, Dominik Ketz

Laat u onderdompelen in een magische wereld: omgeven door liefdevol gerestaureerde vakwerkhuizen kunt u door de historische oude binnenstad van Monschau slenteren, altijd begeleid door de Rur. Winkelen wordt een plezier in de kleine, door de eigenaar gerunde winkels. Heerlijke bonbons, traditionele Monschauer Dütchen of mosterd - de keuze aan culinaire lekkernijen is groot. De gasten worden in de watten gelegd in de hotels en herbergen. De Eifelstad is een ideaal uitgangspunt om de Eifel te voet of met de fiets te ontdekken.

Dompel jezelf onder in een magische wereld

Het is als een reis terug in de tijd: aan de oevers van de Rur, die midden door het Eifelstadje Monschau stroomt, volgt het ene liefdevol gerestaureerde vakwerkhuis het andere op, kronkelende romantische steegjes leiden door het stadje en elke blik om de volgende hoek onthult de bezoeker een nieuw beeld. Het heeft iets sprookjesachtigs om door het dorp te slenteren en niemand zal verbaasd zijn om het gekletter van paarden te horen echoën door de smalle straten vanaf de kasseien. De dagen van de door paarden getrokken karren zijn voorbij en het Monschau van vandaag combineert traditie met moderniteit. De vakwerkhuizen of het prachtige "Rode Huis", een patriciërshuis dat verhaalt over de bloeitijd van de lakennijverheid in de 18e eeuw, vertellen over de geschiedenis. Monschau wollen stoffen stonden in heel Europa voor de hoogste kwaliteit. Aan het begin van de 20e eeuw sloot echter de laatste lakenfabriek. De mooie huizen zijn gebleven en geven de stad zijn onmiskenbare flair.

Het kasteel, dat hoog boven de stad uittorent, voert ons terug naar de Middeleeuwen en het begin van de geschiedenis van Monschau. Het werd aan het eind van de 12e eeuw gebouwd door de hertogen van Limburg en voortdurend uitgebreid en verbouwd tot in de 17e eeuw. De sporen van het verleden zijn nog zichtbaar, maar het leven speelt zich af in het hier en nu: in de zomer stromen de bezoekers naar de binnenplaats om een van de voorstellingen in het kader van het Monschau Festival bij te wonen, en het gebouw is gevuld met jongeren en gezinnen, aangezien het kasteel is omgebouwd tot jeugdherberg. Terug in de vallei mag u een wandeling door de vele kleine winkeltjes en boetiekjes niet missen. In de hallen van de ambachtsmarkt en de glasblazerij kunnen bezoekers het aanbod van traditionele ambachtslieden bekijken of tijdens een rondleiding ervaren hoe glas wordt geblazen.

Culinaire en culturele lekkernijen

In de tussentijd kunt u genieten van een snack: Geniet van een ontspannen kopje koffie en kijk naar de bedrijvigheid in de steegjes of geniet van een heerlijke maaltijd in een van de restaurants. Hier wordt veel nadruk gelegd op regionaliteit en de gasten kunnen het niet laten om de culinaire hoogstandjes te proeven: de fijnste bonbons, Printen, traditionele Monschauer Dütchen of mosterd, die wordt gemaakt in een historische mosterdmolen. Na het eten en slenteren, cultuur: kleine galeries presenteren regionale kunstenaars, topmusici spelen in het Aukloster en het Forum voor Internationale Fotografie, dat regelmatig tentoonstellingen van bekende fotografen toont, is gevestigd in het Kunst- en Cultuurcentrum (KuK).

Een sprookjesachtige winter

Een bezoek aan Monschau is in elk jaargetijde een genoegen, maar wanneer het in de winter begint te sneeuwen, veranderen de tere vlokjes de Eifelstad in een sprookjesachtig oord. Kerstbomen sieren de stad, cafés en glühweinkraampjes bieden warme dranken om u op te warmen. Een wandeling over de kerstmarkt van Monschau tijdens een van de vier adventsweekends is bijzonder sfeervol. Een geavanceerd verkeers- en parkeerbegeleidingssysteem maakt het voor mensen die niet bekend zijn met het gebied gemakkelijk een parkeerplaats te vinden - op elk moment van het jaar.

Excursies in de omgeving

Na de ontdekking van de middeleeuwse stadskern lokt de natuur bezoekers naar de omgeving: de Eifelsteig loopt over heuveltoppen en door romantische dalen, en wandelaars kunnen van Monschau naar Einruhr wandelen of zich in het voorjaar laten betoveren door duizenden en duizenden kleine wilde narcissen in de weidedalen. Wie liever op de fiets stapt, kan langs oude spoorlijnen fietsen, want de Vennbahn, een van de langste spoorwegfietspaden van Europa, ligt vlakbij.

Openingstijden

Vandaag open
Open Jan 01, 2023 tot Dec 31, 2025 van 00:00–24:00.
De historische oude binnenstad van Monschau is vrij toegankelijk en kan de hele dag bezocht worden.

Coördinaten

DD
50.553335, 6.240878
DMS
50°33'12.0"N 6°14'27.2"E
UTM
32U 304554 5603791
w3w 
///papje.zeezout.witgoed
Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Aanbevelingen in de buurt

Dagwandeling · Eifel
Eifelsteig Etappe 3
Kaart / Eifelsteig Etappe 3
Niveau
Afstand 29,6 km
Duur 5:36 u
Stijgen 700 m
Afdalen 831 m

Monschau - St. Mariä Geburt - Rur - Hohes Venn-Eifel - Stadtpark - Evangelische Stadtkirche Monschau - Monschau, Preußischer Halbmeilenstein - ...

van Lucie Kirchhoff,   Community
Dagwandeling · Eifel
Kleine Klosterroute
Niveau Matig
Afstand 37,8 km
Duur 5:39 u
Stijgen 929 m
Afdalen 925 m

Meine erste Tour

van Susanne G.,   Community
Aanbevolen route Niveau zwaar
Afstand 22,3 km
Duur 5:30 u
Stijgen 659 m
Afdalen 659 m

Deze omgeving is een lust voor het oog dankzij de imposante rotsen van de Ehrensteinsley, het romantische en ongerepte Rurtal, de gevarieerde ...

10
StädteRegion Aachen
Kaart / Partnerweg des Eifelsteiges: Klosterroute
Niveau Matig
Afstand 21,9 km
Duur 6:10 u
Stijgen 481 m
Afdalen 481 m

Highlights am Weg:- Norbertuskapelle- Kloster Reichenstein- Ehrensteinley

1
van Dirk Van Gestel,   Community
Niveau Matig
Afstand 23,4 km
Duur 6:49 u
Stijgen 654 m
Afdalen 772 m

4 Etappen des Eifelsteigs verlaufen durch den Nationalpark Eifelhier 3. Etappe Monschau-Einruhr.

van Karl-Heinz Rosenzweig,   Community
Aanbevolen route Niveau Matig
Afstand 24 km
Duur 7:31 u
Stijgen 642 m
Afdalen 770 m

Die 3. Etappe von Monschau nach Einruhr ist eine anstrengende Etappe dafür aber mit vielen schönen Ausblicken. Weitere Fotos zu Tour

1
van Karl-Heinz Rosenzweig,   Community
Aanbevolen route Niveau Matig Gesloten
Afstand 51,5 km
Duur 3:53 u
Stijgen 565 m
Afdalen 565 m

Erleben Sie wunderschöne und vielseitige Landschaftserlebnisse in der Venn- und Rurlandschaft bei Monschau. Wild-romantisch und gleichzeitig etwas ...

van StädteRegion Aachen,   StädteRegion Aachen
Dagwandeling · Eifel
Monschau - Höfen - Rohren
Kaart / Monschau - Höfen - Rohren
Niveau Matig
Afstand 12,8 km
Duur 4:01 u
Stijgen 426 m
Afdalen 441 m

Rundtour mit Eifelsteig

van Florian R,   Community

Toon alles op de kaart

Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Wilt u de schrijver een vraag stellen?


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Oude binnenstad van Monschau

Stadtstraße 16
52156 Monschau
Telefoon +49 2472 80480 28

Eigenschappen

Bezienswaardigheid
  • Mijn kaart
  • Inhoud
  • Toon afbeeldingen Verberg afbeeldingen
Functies
2D 3D
Kaarten en paden
  • 8 Routes in de omgeving