Delen
Favorieten
Mijn kaart
plan je tocht hier naartoe
Klimmen

Rocher de Goyet

Klimmen · Namur
Verantwoordelijk voor deze inhoud
NKBV Geverifieerde partner   Keuze ontdekkingsreizigers 
 • /
  Foto: Harald Swen, NKBV

De Rocher de Goyet is een klein klimgebied gelegen rond de opening van een grottenstelsel. Het gebied is alleen toegankelijk na toestemming van de beheerder, de Natuurvrienden.

Aantal routes/maximale lengte: 49/25m

Klimstijl/steilte: wand 70-95°

Niveau routes: 4-7b

 

 

Specifieke aandachtspunten

De Rocher de Goyet wordt beheerd door de Natuurvrienden-Bergstijgers. Leden van andere erkende Bergsportfederaties kunnen een schriftelijke toelating voor een bepaalde datum aanvragen en krijgen van de Bergstijgers. Voor alle verdere vragen en ook aanvragen voor het gebruik van het massief dient men zich te richten tot De Natuurvrienden – Bergstijgers, Provinciestraat 53 te 2018 Antwerpen. E-mail: nvsf@denatuurvrienden.be

 

Het gebied kent enkele zeer specifieke regels over verzekeringen, helmgebruik en aansprakelijkheid. In de topo van Goyet worden alle aandachtspunten genoemd. 

 • De grotten worden commercieel uitgebaat en met name in het weekend druk bezocht. De bezoekers van de grot hebben voorrang op de klimmers! Let extra goed op dat je geen steenslag veroorzaakt of voorwerpen laat vallen bij de uitgang van de grot.
 • Draag altijd een helm.
 • Daal abseilend af na het klimmen van een route.  

 

Parkeren en aanloop

Neen op de E411 afrit 16 richting naar Wierde. Volg de Rue de Jausse (N941) vier kilometer tot aan een T-splitsing. Sla hier linksaf en volg de Chausseede Gramptinne tot je na enkele honderden meters een brug over gaat. De rotsen zijn vanaf hier zichtbaar. Sla rechts af en parkeer tegenover de ingang van de grotten. Volg de N942 vanaf de kruiding circa 50 meter stroomafwaarts tot rechts een trap naar de rotsen leidt.

 

Topo

Er is een online topo van het gebied op de site van de Bergstijgers: https://www.bergstijgers.org/sites/default/files/goyet-topo-online.pdf

 

 

outdooractive.com User
Auteur
Harald Swen
Laatste wijziging op: 03.12.2019

Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Eigenschappen

Bezienswaardigheid
 • 2D 3D
 • Mijn kaart
 • Inhoud
 • Nieuwe POI
 • Show images Hide images