Delen
Favorieten
Mijn kaart
plan je tocht hier naartoe
Klimmen

Rochers du Néviau (Dave)

Klimmen · Namur · geopend
Verantwoordelijk voor deze inhoud
NKBV Geverifieerde partner   Keuze ontdekkingsreizigers 
 • /
  Foto: Bas van der Smeede, NKBV
 • /
  Foto: Bas van der Smeede, NKBV
 • / Ligging parking, namen van de massieven en afdaalroutes.
  Foto: CAB, NKBV

De Rochers du Néviaux met hun 'gatenkaas'-rots zijn een geliefd doel om multi-pitch routes in niet al te steile rots met goede grepen te klimmen.

Aantal routes/maximale lengte: 150/60m.

Klimstijl/steilte: wand 70-90°.

Niveau routes: 3-7c, met het zwaartepunt van 3 tot 6b.

Expositie: voornamelijk zuidwest.

Jaargetijde: het gehele jaar. 

Voor Nederlanders alleen toegankelijk met de NKBV klimjaarkaart

Omschrijving

De Rochers du Néviaux, beter bekend onder de naam Dave naar het nabijgelegen plaatsje, zijn een klassieker onder de Belgische klimgebieden. Tal van voor de moeilijkheidsgraad indrukwekkend steile routes leiden in 50 à 60 meter naar de top van het massief. Het gebied is mede daarom primair als oefengebied voor multi-pitch klimmen bedoeld. Afdalen door laten zakken na de eerste lengte en het topropen van routes is alleen in een bepaald deel van het gebied toegestaan. De ligging van het gebied naast een drukke weg en een spoorlijn is helaas weinig idyllisch.  

 

De routes op de Rochers du Néviaux zijn vrijwel allemaal behaakt met ingecementeerde haken en moderne relais'. Sommige klassieke routes zijn bewust in een meer avontuurlijke staat gelaten en hebben vrij forse haakafstanden en/of een hoge eerste haak. Er wordt hier een normale Belgische waardering gehanteerd. Met een standaard klimuitrusting (enkeltouw en setjes) kun je vrijwel alle routes klimmen. In sommige routes is het aan te raden eigen mobbiele tussenzekeringen te plaatsen. 

 

Specifieke aandachtspunten

 • Afgezien van het gedeelte tussen de routes 'Fontaine' en 'Bivouac' is, in het kader van de bescherming van de flora, ABSEILEN, TOPROPEN, TOUWEN UITGOOIEN, enz. NIET TOEGESTAAN. In plaats daarvan moet je doorklimmen naar de top van het massief. Daal vervolgens af via de paden die naar de bunker leiden.
 • In de centrale sector tussen (en inclusief) La Jefke/L1 Cancoin en La cheminée du Bivouac/Lucie is het toegestaan af te dalen (om te bouwen) vanaf de top van de routes.
 • Het is verboden te klimmen in de routes links van de Jardinet op de noordwestwand van de sector Autrichiens.
 • Beperk het lopen door het gebied tot de vaste paden. Het pad boven langs de bunker is de enige verbinding tussen de wandvoet en de top van het massief. Het pad is aangegeven met een markering. 
 • Op het infopaneel ter plekke vind je de actuele informatie over het klimgebied.
 • Je klimt hier net als in alle rotsklimgebieden op eigen risico.

 

Parkeren en aanloop

Parkeer op de parking naast de weg. Coördinaten 50°25'36.9"N 4°52'19.8"E. Als de parking vol is dan kan er langs de westzijde van de weg (spoorzijde) geparkeerd worden. Gebruik het zebrapad om over te steken en loop daarna onder de rotsen naar het massief van je keuze. 

 

Topo

De topo van Dave dateert van eind jaren 80 (!) en is logischerwijs uitverkocht. Op 27crags.com kun je een ingescande versie van de topo vinden.

 

Beheer

Neem bij waarnemingen van gevaarlijke situaties (losse haken)  en vandalisme contact op met de beheerder, de Club Alpin Belge.

Openingstijden

vandaag open
maandag00:00–24:00
dinsdag00:00–24:00
woensdag00:00–24:00
donderdag00:00–24:00
vrijdag00:00–24:00
zaterdag00:00–24:00
zondag00:00–24:00
outdooractive.com User
Auteur
Harald Swen
Laatste wijziging op: 18.02.2020

Parkeren

Parkeren en aanloop Parkeer op de parking naast de weg. Coördinaten 50°25'36.9"N 4°52'19.8"E. Gebruik het zebrapad om over te steken en loop daarna onder de rotsen naar het massief van je keuze. Op het infopaneel ter plekke vind je de actuele informatie over het klimgebied.

Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Schrijf je eerste review

Wees de eerste om anderen te beoordelen en te helpen.


Foto's van anderen


Eigenschappen

Bezienswaardigheid
 • 2D 3D
 • Mijn kaart
 • Inhoud
 • Nieuwe POI
 • Show images Hide images