Delen
Onthouden
Printen
plan je tocht hier naartoe
Insluiten
Klimmen

Aiguilles de Chaleux

Klimmen · Dinant
Verantwoordelijk voor deze inhoud
NKBV
  • Aiguilles de Chaleux
    / Aiguilles de Chaleux
    Foto: By Marc Ryckaert (MJJR) (Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons, CC BY, By Marc Ryckaert (MJJR) (Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons
  • /
    Foto: Harald Swen, NKBV
Kaart / Aiguilles de Chaleux

De Aiguilles de Chaleux is een indrukwekkende rots die direct uit de Lesse oprijst. 

Voor Nederlanders alleen toegankelijk met de NKBV klimjaarkaart

Vanaf de weide langs de Lesse bezien behoren de Aiguilles de Chaleux tot de indrukwekkendste rotsen van België. Er zijn helaas maar weinig lonende routes te vinden. Om deze te klimmen moet je relatief veel moeite doen. Het gebied is daarmee niet voor iedereen geschikt, maar de liefhebber zal het vast waarderen.

 

Speciale regels

De Aiguilles de Chaleux liggen in een beschermde natuurgebied. Groepen >4 personen zijn niet toegestaan. De slanke rotsnaald (Chandelle) aan de oostzijde van het massief mag niet beklommen worden. 

Zie ook 'KLIMGEBIEDEN BELGIË. Tips over toegang, parkeren en speciale regelingen.'

 

Behaking

De behaking is vaak zwaar verouderd (stand 2014) en de vegetatie in de routes (bramen/rozen) maakt deze vaak onbeklimbaar. Eind 2016 is een aantal routes herbehaakt.

 

Topo

Er is een online topo op de site infos-escalade.be (soms offline/alleen toegankelijk voor geregistreerde gebruikers).

outdooractive.com User
Auteur
Harald Swen
Laatste wijziging op: 2018-10-24

Openbaar vervoer

nvt

Parkeren

Optie 1, coördinaten 50°13'19.6"N 4°56'51.5"E: Parkeer bovenaan het massief langs de Rue des Aiguilles de Chaleux. Blokkeer de toegang  tot de velden niet. Er moet een tractor kunnen passeren! Je nadert de top van het massief van boven en seilt ab naar de start van de routes. In onderstaande afbeelding geeft ‘A’ globaal de parking langs de weg weer en ‘B’ het pad naar de top van het massief waar je een abseilpunt vindt.

Optie 2: Parkeer in Chap.St.Nicolas aan de Route des Aiguilles de Chaleux. Hinder daarbij geen aanwonenden. Steek de spoorbrug in westelijke richting te voet over en loop stroomopwaarts (rechtsaf) tot bij de rotsen. Het massief staat met de voet in het water. Je kunt de ‘voie normal’ bereiken als je door het water waadt.

Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Community

 Opmerking
outdooractive.com User
Publiceren

Eigenschappen

Bezienswaardigheid