Delen
Favorieten
Printen
plan je tocht hier naartoe
Embedden
Klimmen

Aiguilles de Chaleux

Klimmen · Dinant
Verantwoordelijk voor deze inhoud
NKBV Geverifieerde partner   Keuze ontdekkingsreizigers 
  • Aiguilles de Chaleux
    / Aiguilles de Chaleux
    Foto: By Marc Ryckaert (MJJR) (Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons, CC BY, By Marc Ryckaert (MJJR) (Own work) [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons
  • /
    Foto: Harald Swen, NKBV
Kaart / Aiguilles de Chaleux

De Aiguilles de Chaleux is een indrukwekkende rots die direct uit de Lesse oprijst. 

Aantal routes: circa 25 / maximale lengte: circa 50 m

Klimstijl/steilte: wand 70-90°

Niveau routes: medium, hoog

Voor Nederlanders alleen toegankelijk met de NKBV klimjaarkaart

Vanaf de weide langs de Lesse bezien behoren de Aiguilles de Chaleux tot de indrukwekkendste rotsen van België. Er zijn maar weinig routes die zonder meer beklommen kunnen worden. Om hier te klimmen moet je relatief veel moeite doen. Het gebied is daarmee niet voor iedereen geschikt, maar de liefhebber van avontuur en het onbekende, zal het vast waarderen.

 

Speciale aandachtspunten

De Aiguilles de Chaleux liggen in een beschermde natuurgebied. Groepen >4 personen zijn niet toegestaan. De slanke rotsnaald (Chandelle) aan de oostzijde van het massief mag pertinent niet beklommen worden. 

 

Behaking

De Aiguilles de Chaleux zijn bewust in een avontuurlijke staat gelaten. Er is geen moderne en accurate topo van de wand. De behaking is in 2016/2017 door de CAB deels aangepast aan de eisen van deze tijd. Er zijn in enkele routes moderne haken en relais' geplaatst. Desalniettemin is een deel van de routes niet of slechts deels behaakt.

Omdat er maar weinig wordt geklommen op de Aiguilles de Chaleux is er veel vegetatie (bramen/rozen) in een deel van de routes aanwezig. Hierdoor zijn deze routes vaak niet te klimmen zonder van te voren maatregelen te treffen. 

 

Topo

Er is een online topo te vinden op de site echosrochassiers.blogspot.com

outdooractive.com User
Auteur
Harald Swen
Laatste wijziging op: 2019-08-07

Openbaar vervoer

nvt

Parkeren

Optie 1, coördinaten 50°13'19.6"N 4°56'51.5"E: Parkeer bovenaan het massief langs de Rue des Aiguilles de Chaleux. Blokkeer de toegang  tot de velden niet. Er moet een tractor kunnen passeren! Je nadert de top van het massief van boven en seilt ab naar de start van de routes. In onderstaande afbeelding geeft ‘A’ globaal de parking langs de weg weer en ‘B’ het pad naar de top van het massief waar je een abseilpunt vindt.

Optie 2: Parkeer in Chap.St.Nicolas aan de Route des Aiguilles de Chaleux. Hinder daarbij geen aanwonenden. Steek de spoorbrug in westelijke richting te voet over en loop stroomopwaarts (rechtsaf) tot bij de rotsen. Het massief staat met de voet in het water. Je kunt de ‘voie normal’ bereiken als je door het water waadt.

Aankomst met de trein, auto, te voet of met de fiets

Vragen & antwoorden

Stel de eerste vraag

Heb je een vraag over deze inhoud? Stel hier je vraag.


Reviews

Write your first review

Be the first to review and help others.


Photos of others


Eigenschappen

Bezienswaardigheid