Kies aan taal
Koe

Abonnementen

Ben je lid van de NKBV? Ontvang € 5,- korting op het Pro- en € 10,- korting op het Pro+ abonnement.

LET OP: Ledenvoordelen kunnen alleen worden ingewisseld via de website tochtenwiki.nkbv.nl

Gratis
 • Oriëntatie: Routes plannen, opslaan en afdrukken
 • Deelname: Beoordeel en geef commentaar op routes, hutten en accommodaties
 • Opslaan: Download de GPX-gegevens van de route voor gebruik met het navigatiesysteem buiten
Pro
 • Alle Basisfuncties
 • Topo maps and special activity network: IGN, swisstopo, Ordnance enquête en anderen, plus netwerken van paden voor wandelen en bergbeklimmen, fietsen, mountainbiken, wintersport en paardrijden
 • Focus: Geniet van Outdooractive zonder reclame
 • Offline opslaan: Toegang tot je routes en kaarten, zelfs als er geen internet is
Pro+
 • Alle Basisfuncties
 • Alle Pro-functies
 • Kaarten op expertniveau met officiële details: Swisstopo (Zwitserland), IGN (Frankrijk), Alpenclubs (ÖAV, DAV), KOMPASS
 • Premium Content: Gecertificeerde Premium Routes van KOMPASS, Schall Verlag en de ADAC-Reisgidsen
 • 3D-planning: Gebruik het interactieve 3D-model om de route in vogelvlucht te bekijken
  Gratis
€ 0,00 Maandelijks
Pro
€ 2,50 Maandelijks*
Pro+
€ 5,00 Maandelijks*
Ontdek en plan je tocht op de PC en met de app   
Zoek, vind en bewaar routes op locatie, activiteit en moeilijkheidsgraad
Plan, bewaar en print je eigen routes
Navigatiefunctie met spraakuitvoer ingebouwd in de app
Doe mee aan Challenges om badges te verdienen, prijzen te winnen en je doelen te bereiken
Beoordeel, geef commentaar en voeg foto's van routes en locaties toe
Download de GPX-gegevens van routes
Actuele informatie over gevaren, afsluitingen en de staat van de routes
Actuele lawinerapporten met waarschuwingsniveaus
Informatie die steilheid van het terrein toont
Geen advertenties
Krijg toegang tot je kaarten en routes in de app, zelfs als er geen internet is
Sorteer en stel je routes en bestemmingen samen
Markeer je favorieten op de kaart
Maak virtuele vluchten langs je eigen routes op de 3D-kaart
Routenetwerk voor meer dan 30 activiteiten, waaronder wandelen, bergbeklimmen, fietsen, wintersport en nog veel meer
Skyline augmented reality: ontdek bergtoppen en plaatsen
Buddybeacon: deel je live GPS locatie zodat je vrienden en familie weten waar u bent
Bekijk interactieve 3D-video’s van alle gepubliceerde routes
Embed routes, collecties en andere inhoud (content) in websites
Gedetailleerde outdoor kaarten   
Wereldwijde buitenkaart van OpenStreetMap voor gebruik in zomer en winter
De uniek voorbereide Outdooractive-kaart met informatie over terrein en hoogte, evenals gemarkeerde hoogtepunten en bezienswaardigheden
Satellietbeelden
Gedigitaliseerde officiële topokaarten
Officiële topo kaart voor Zwitserland (Swisstopo)
Officiële topo kaart voor metropool Frankrijk (IGN)
Kaarten voor Groot-Brittannië
Officiële Alpine club kaarten (ÖAV, DAV)
Premium-kaarten van KOMPASS
De officiële ADFC-BVA fietskaart
Geniet van gedetailleerde kaarten van de meest populaire wandelgebieden van het Verenigd Koninkrijk en Ierland met HARVEY Maps.
Geanimeerde weerkaart met details over regen, sneeuwval, sneeuwdek, temperatuur en bewolking
Verdere voordelen   
Kortingen tot 30% bij onze partners
1% for the Planet
Blader door de superieure inhoud en routes van Outdooractive Premium, Outdooractive Climbing en toonaangevende partneruitgevers
   

*De contractperiode voor Pro en Pro+ is 12 maanden en kan jaarlijks worden beëindigd. De kosten zijn €29,99 (Pro) en €59,99 (Pro+) per jaar. De getoonde prijzen zijn indicatief. De exacte waarde is Euro wordt weergegeven tijdens het afrekenen.

Waarom is er nu een abonnementsmodel?

Het blijven door ontwikkelen en verbeteren van de technologie heeft ertoe geleid dat de Tochtenwiki, net als Outdooractive en Alpenvereinaktiv.com,  een abonnementsmodel heeft gekregen. Licentiekosten voor kaartmateriaal, softwarekosten en het verbeteren van technische ondersteunigingen genereren kosten. Een bijdrage doormiddel van een abonnement dient de tochtenwiki actueel te houden en de ontwikkelingen te bevorderen. Geen zorgen: Je kunt nog steeds gratis gebruik maken van de Tochtenwiki, maar voor extra functies betaal je nu via een Pro en Pro+ abonnement.

Heb je hulp nodig?

Bekijk onze Veelgestelde vragen voor hulp. Staat jouw vraag er niet tussen, stel dan je vraag aan communicatie@nkbv.nl.

Plan je route met de Tochtenwiki

"Ik gebruik voornamelijk de routeplanner en dankzij de verschillende kaarten (OSM, satelliet en topografische kaarten) heb ik een goed beeld van mijn aankomende tocht. Vooral op het gebied van hoogte, tijd- en afstandsduur".

Erika, blogger voor ulligunde.com en een Pro-gebruiker

"Ik ben dol op de enorme keuze aan routes. Ook in minder bekende gebieden. Ik deel graag mijn routes met andere gebruikers en ondanks dat ik een iets oudere gebruiker ben, vond ik na een beetje oefenen dat het gebruik van het platform echt heel leuk is".

Olaf, berggids en een Pro-gebruiker

"Als gids en ultra marathonloper ben ik dol op dit platform en zou het altijd aanbevelen voor routeplanning en tips".

Carsten, tochtleider en een Pro+ gebruiker

Veelgestelde vragen

Je ontvangt automatisch een gratis proefperiode wanneer je je voor het eerst aanmeldt voor een Pro of Pro+ abonnement.

De proefperiode is 30 dagen en kun je tussentijds gratis annuleren zonder extra kosten. Alle functies van het abonnement zijn beschikbaar tot het einde van de proefperiode.

Als je niet binnen de 30 dagen proefperiode annuleert, wordt het abonnementsbedrag automatisch in rekening gebracht na 30 dagen via jouw opgegeven betaalmethode.

Je kunt het Pro en Pro+ abonnement betalen met je creditcard en PayPal. 

Wanneer je voor de eerste keer een aankoop doet, word je betaalmethode aan je account gekoppeld. Onder Mijn pagina ⇒ Instellingen ⇒ Betalingen en abonnementen kun je je betalingsmethode beheren.

 • Creditcard
  Wanneer je betaalt met je creditcard, dan worden je creditcardgegevens direct verzonden door je creditcardmaatschappij. Na het legitimeren van jou als kaarthouder, na het plaatsen van de bestelling, start de betalingstransactie. De betalingstransactie wordt automatisch uitgevoerd door je creditcardmaatschappij. Let op: als je met American Express betaalt, voer dan je 4-cijferige nummer op de voorkant van de kaart in als een beveiligingsnummer. 
 • PayPal
  Als je kiest voor PayPal wordt het factuurbedrag betaald via de online betalingsprovider PayPal. Hiervoor word je als gebruiker doorverwezen naar de website van Paypal. Let op: je moet je eerst registreren. Betaal je voor de eerste keer met Paypal, dan dien je je eerst te legitimeren met je toegangsgegevens bij PayPal en vervolgens de betalingsopdracht te bevestigen aan de provider. De betaling vindt plaats direct na de bevestiging van de gebruiker via je PayPal-rekening. De PayPal-gebruiksvoorwaarden van PayPal (Europa) S.à.rl & Cie, SCA in hun huidige versie zijn van toepassing op www.paypal.com
 • Voucher
  Voor deze betalingsmethode heb je een voucher nodig. De voucher kun je inwisselen via de website bij Voucher inwisselen.

 

Via de App Store voldoet de Apple GCT aan de volgende voorwaarden. Via Google Play Store voldoet de Google Play Store GTC aan de volgende voorwaarden.

Je kunt jouw abonnement op elk moment bekijken en beheren op de website door te gaan naar "Mijn Pagina" → "Instellingen" → "Betalingen en abonnementen". Dit is ook waar je moet zijn om jouw abonnement te annuleren als je Pro of Pro+ rechtstreeks op de website hebt gekocht.

Wanneer je Pro of Pro+ via de app gekocht hebt doe je het volgende om jouw abonnement te annuleren:

 • Android: open de Google Playstore op jouw smartphone of tablet en druk op het profiel symbool rechtsboven in → "abonnementen en betalingen" → "abonnementen" → selecteer het Outdooractive abonnement. Je kunt meer informatie vinden op Google Play Help Center.
 • iOS: Open “instellingen“ → “[je naam]“ → “iTunes & App Store“ → druk op je Apple ID bovenaan het scherm → “bekijk Apple ID“ (Misschien moet je jouw Apple ID verifiëren) → “abonnementen“ → Klik op het abonnement. Voor meer informatie, zie Apple Support.

Je kunt jouw abonnement op elk moment vóór de volgende verlengingsdatum opzeggen. De vroegste datum waarop de opzegging van kracht wordt, is het einde van de abonnementsperiode die al betaald is. Dit betekent dat je tot die tijd kunt blijven profiteren van alle voordelen van jouw Pro of Pro+ abonnement.

Let op: Je kunt een opzegging niet ongedaan maken. Als je per ongeluk hebt opgezegd, kun je zich na afloop van het abonnement eenvoudig met een paar klikken opnieuw aanmelden.

1% voor de planeet
We houden van onze planeet en willen met jou samenwerken om er iets aan terug te geven. We zijn er trots op deel uit te maken van het 1% for the Planet initiatief en doneren 1% van onze jaarlijkse Pro/Pro+ omzet aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor het behoud en de bescherming van ons milieu.