Welkom bij de NKBV-Tochtenwiki. Op deze website plan je je eigen tocht in de bergen. Of je nu gaat bergwandelen, (ijs)klimmen, toerskiën, sneeuwschoenwandelen, mountainbiken of klettersteigen.
Via Tochten kun je een bestaande tocht uitkiezen in de activiteit van jouw keuze. Wil je bijvoorbeeld een wandeling maken in het Zillertal? Klik op wandelen en type bij regio in Zillertal. Weet je nog niet zo goed welke activiteit je wilt gaan doen, maar heb je al wel voor ogen in wel gebied je verblijft? Dan kun je ook alleen de locatie intypen en dan zie je de activiteiten en de daarbij horende tochten vanzelf.

Als je al weet welke tocht je gaat doen, kun je bij Actuele condities controleren of er misschien recent een opmerking is toegevoegd die jouw route beïnvloedt. Misschien is er bijvoorbeeld wel een wegomleiding en heeft iemand die jou is voorgegaan op de route een opmerking geplaatst waar jij wat aan hebt.

Natuurlijk kun je ook zelf een tocht plannen. Voer dan bij Tochtenplanner de gewenste startlocatie in of klik op de kaart. Voer ook je eindbestemming in en laat de planner je tocht berekenen. Vervolgens kun je je tocht afdrukken, de GPS-coördinaten opslaan of een PDF-bestand maken.

Naast het plannen en uitzoeken van je tochten, bekijk je alvast welke hutten, hotels en restaurants er op jouw route staan. Ook kun je via Community een account aanmaken om je eigen tochten in op te slaan en jouw ervaringen te delen met andere gebruikers.